A reivindicació legítima

0
9

Dissabte vaig ser to TV3, convidat pel programa 'Preguntes freqüents (FAQS)'. M'havien dit que intervindria cap a les onze de la nit, but no, go ser així. I vaig fer a hora després. El retard tenia la seva explicació. The notícia in Catalunya was the vaga de fam dels consellers the directors of the ANC. An assumpte que has remogut moltes coses in Catalunya.

The endemà, in Via Laietana, is a group of fifty people who are tallaven el carrer. Els vaig preguntar què feien. In response to this it was diumenge, which podien fer-ho feren fer-ho. Fer què ?, els vaig preguntar. "Show our solidarity amb els empresonats en vaga de fam. Que se'ns vegi al carrer de manera pacífica. I que la gent que pass by les voreres no s'oblidi que tenim un greu contenciós ". Activisme i compromís en estat pur.

The vague de fam és is a recurs extremes of warmth for the salut de here the door to the spa. És, així mateix, a mètode legítim de protesta i reivindicació

The vague de fam iniciada pels presos sobiranistes Jordi Turull the Jordi Sànchez, broadening posteriorment for Forn i Turull, busca trencar el bloqueig als seus recursos interposats davant of the TC i interpel·lar el tribunal, el govern espanyol i the comunitat internacional.

Aquita vaga de fam iniciada pels presos sobiranistes Jordi Turull, exconseller d'Interior, the Jordi Sànchez, expresident of the National Assembly of Catalonia, a la presó de Lledoners és an interpel·lació at the Tribunal Constitucional (TC) i, més en general, a la justícia espanyola, but també al govern espanyol, a la societat catalana i espanyola ia la comunitat internacional. El dejuni, de caràcter indefinit, té for objecte, segons han anunciat els dos reclusos, protestar pel bloqueig sistemàtic al estan sotmesos tots els recursos que els líders independentistes han presentat davant el TC i que aquest tribunal ha admès a tràmit sense exclusió. És to say, that encara no has resolt cap dels recursos d'empara, what, to més d'agreujar the situació de presó preventiva en la estan tots els presos del Procés, impedeix 'de facto' que puguin acudir al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg a la recerca de la justícia que se'ls denies Espanya.

The vague de fam és is a recurs extremes of warmth for the salut de here the door to the spa. És, així mateix, a mètode legítim de protesta reivindicació, tant com ho poden ser altres. És més, els mateixos Turull i Sànchez adverteixen que el dejuni és "one of the poems protestes legítimes que el fet d'estar empresonats permet". No es pot, en cap cas, take to the lleugera ni menysprear els seus potencials efectes i la seva repercussió malgrat que siguin els presos sobiranistes que han fet el pas d'iniciar la vaga de fam; encara que no es descarta que alguns altres més if sumin a la protesta. Aquesta vaga returns to posar en relleu the situació d'aquests presos, que estan en presó preventiva. És més, el primer dels recursos admesos pel TC goes ser interposat precisament to demanar la reconsideració d'aquesta situació. The encara està sense resoldre, fet que 'de facto' perpetuates the seva permanència a la presó i accentuates the injustícia que pateixen. The reacció of the TC, considerant the vaga com a "intent de pressió", és tan habitual com inconsistent, ja que la mesura només demana que es resolguin els recursos, no el sentit en què s'han de pronunciation els jutges. En qualsevol cas, el dejuni, almenys, returns to donar visibilitat a la injustícia que encara pateixen tots els presos sobiranistes ja a les portes del judici al Procés.

A company em deia que aquest tipus d'accions són molt complicades sobretot quan es té la intenció de no arribar al final i ningú diu com acabaran. However, it has aconseguit certs efectes: que en parlem, que recordem els empresonats, that the theme of the continuity of the agenda i, sobretot, que es mantingui the flama of the Procès.

Iñaki Anasagasti és exdiputat the exsenador of the PNB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.