Artadi aborda amb Puigdemont el salt in Barcelona – Noticias

0
10

En el camí cap a la decisió sobre si xxa el Govern i go to formar part de la llista de l'espai de Junts for Catalunya in Barcelona, ​​Elsa Artadi goes fer parada ahir to Waterloo. The consellera de la Presidència should be reunited with the expresident de la Generalitat at Bèlgica amb, Carles Puigdemont, en ple debat sobre el seu futur polític. A debat that mateixa admetia dimarts que estava obert i que ahir goes to power també el president de la Generalitat, Quim Torra. At the same time the presentations of the XXI Prizes Internacional Catalunya, the cap de l'executiu català goes to the "s'està debatent" the possibility that Artadi will create the plaça de Sant Jaume i es present the ambista de JxCat a l 'Ajuntament de Barcelona, ​​however, should be remarcar que encara res està "tancat" the que les converses s'allargaran "probablement en les pròximes setmanes".

The trobada d'Artadi amb Puigdemont no does not augment the expectation at the voltant de the possibilitat of a canvi d'aires de la consellera. Com Torra, fonts del seu entorn apunten que la decisió, sigui quina sigui, no es will take immediate mana, sinó en les pròximes setmanes. "Encara està tot molt verd", afegeixen fonts governamentals. Tanmateix, diversions fonts de l'espai de JxCat consultades donen for fet el pas d'Artadi a la política municipal for acompanyar Joaquim Forn -amb tota probabilitat el cap de cartell, encara que no hi ha cap decisió definit- en una llista en què també s'hauria de col·locar Neus Munté -called by the PDECat- i, previsiblement, Ferran Mascarell. Fonts pròximes to the delegat of the govern in Madrid -que dilluns va ser to Lledoners-, however, apunten que ell no s'ha mogut de la seva posició the que tot i anhelar una lista unitria vol que abans es speak of the projecte de ciutat. "No va de noms", remarquen.

Davant les diferents candidatures in dispute, ahir a la tarda el president de la Generalitat redoblava the seva crying to treballar for a unitista unit. In addition to the CCCB, Torra should be enshrined that he will be "totally possible" to pursue a non-autonomous unitary candidacy at the Barcelona Church of the Caribbean, which should be considered an "emergència nacional". Durant l'acte, el cap de l'executiu català es goes "self-imposed" the pocket of recosir els diferents actors que, for ara, preveuen participar als comicis de manera separada. En aquest sentit, Torra should be noted that Crida hauria has de fer el possible for afavorir aquestes llistes conjuntes, informs Ot Serra.

Els dubtes de fer el pas

El paper que jugui la Crida en la llista de JxCat in Barcelona és un dels serrells que estaven to tancar i que van ser sobre la taula de la reunió d'ahir entre Puigdemont i Artadi. "És diferent amb la Crida que sense", apunten fonts pròximes a la consellera, que també valora les perspectives electorals de JxCat a la catalan capital. Tot i que des seu entorn és confia que impuls que podria donar a la llista serious decisiu for optar a la victòria, also fonts de JxCat són menys optimistes i qüestionen que consellera hagi de deixar el Govern " tercera força a l'Ajuntament ", what is interpreten com una pas enrere. "L'únic incentiu seria aleshores garantir-if you follow the Parlament i el control executiu de la Crida", opinen les mateixes fonts. Yes finalment ago el pas, Artadi haurà de deixar the consell the Torra will need trobar a relleu. El més ben situat goes on to hear Damià Calvet, tot i que en els últims dies has sonat també el nom de Laura Borràs. "Qualsevol relleu serà consensuat", apunten fonts pròximes in Torra. De moment, however, the decision of Artadi encara haura d'esperar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.