El Ballet de Catalunya creates a 'Don Quixot' més espanyol

0
12

'Don Quixot'

CENTER CULTURAL TERRASSA | 9 NOVEMBER

El Ballet de Catalunya has crescut des de l'última actuació. I have to demostrar divendres en l'estrena at the Center Cultural Terrassa de Don Quixot, a nova producció que recull the experience of the ballet original de Marius Petipa i gives it a new dramaturgy.

Ballarins i ballarines es consoliden teacnicament i en seguretat escènica. Rebecca Storani is also a Kitri alegre i segura, amb a teacnica precise an interpretació convincent, acompanyada for Istvan Simon, a convidat avesat to the paper i segur com a acompanyant. En els papers secundaris van ressaltar the menuda Miho Okamura amb a vibrant Cupid, àgil i perfecte, the Alexandra Urcia, amb an implacable teac a doble tour a la segona a càmera lenta que va deixar-nos bocabadats. Els nois, vestits de llampants toreros, han guanyat en maduresa i els seus salts són de primer ordre.

En l'ambit dramatúrgic, however, el resultat és desigual. The Apos for an actor-narrador que ens situa en cada escena és impecable. Joel Minguet no llegeix sinó que interpreta el Quixot, Sancho Panza i el mateix Cervantes dotant-los de veu pròpia convertint les seves aparicions en petites obres de teatre que aporten modernitat a l'espectacle. The idea of ​​barrejar dansa clàssica, espanyola the flamenc sembla positive a priori, but the excés l'acaba convertint en un batibull. At the popular festival of the primer, the intention was to incorporate the dansa clàssica espanyola i escola bolera, recovering the esperit de Joan Magrinyà, és d'agrair. But a decorat de colors llampants, a vestuari mass variat i acolorit i tants estils i tòpics espanyols superposats -toreros, mantons, castanyoles, batas de cola, vestits de jota, capots, vanos, clavells, ganivets, castanyoles i fins i tot pandereta- acaben for fer lose the atenció de l'espectador.

Potser seria millor depurar elements sobrers i show les autèntiques virtuts de la companyia, uns bons ballarins i la seva ferma voluntat de fer créixer el projecte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.