El carrer Sant Domènec of the Call ara es diu Salomó ben Adret en record of the rabí

0
3

El petit carrer de Sant Domènec of the Call, in Barri Gòtic, es diu ara Salomó ben Adret, for such de reconèixer a dels rabins amb més producció literària de la història i deixar de recordar an assalt en el es es van assassinar 300 jueus.

La placa, inaugurada aquest divendres, has tingut el consens d'entitats i el consistori, for the importation of a figure cabdal en la historia de la culture catalana medieval. Ben Adret, which goes from 1235 to 1310, is a referent de la convivència a la ciutat i dels talmudistes més reconeguts de l'Edat Mitjana.

El que va ser rabí de Barcelona should be used as a responsable d'afers jueus: Pere II, Alfons II and Jaume I. Fill of a well-to-do family of the Call de Barcelona, ​​de jove es va ocupar del negoci familiar de préstec de diners i els comte-reis catalans, com Jaume I, van ser deutors seus. Aviat, however, goes destacar en els seus estudis religiosos i en la jurisprudència.

"Barcelona will never permeate the truth of the antisemitism, the Islamofòbia the els discursos d'odi pugui to land in aquesta ciutat", said Gerardo Pisarello durant el descobriment de la placa, en referência al nom que fins ara rebia el carrer, he commemorated el 8 d'agost de 1391, d ia de Sant Domènec, en què començar un atac contra la comunitat jueva in Barcelona en el van morir 300 persones i es van saquejar i destruir les seves propietats i documents.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.