El crim que turmenta el barri de Baró de Viver – Noticias

0
13

Els veïns de Baró de Viver, in Sant Andreu, pensaven que ja ho havien vist tot. At the barri always hi ha hagut drug, baralles i fins i tot algun assassinat -el més recordat, comes amb an arpó al mig del carrer-, however el 21 de desembre a les deu de la nit els veïns van viure an episodi que mai oblidaran : a camell of the barri -amb nombrosos antecedents- va disparar quatre trets mortals a un veí que havia sortit a comprar el pa. Eduard Colmena, the Edu, is going to come up with a minut estes on the ground amb convulsions fins que va morir. "" Nena, això eren trets ", goes to the mona dona. Després vaig felt a veu to the carrer who was crying: "Han matat el teu marit". It was algú que avisava a través de l'intèrfon the dona de l'Edu ", record Manuel Martínez, president of the Club de Futbol Baró de Viver i amic de la víctima.

Ja han passat tres setmanes dels fets i encara no hi cap capció pel brutal assassinat. Tothom sap here el va cometre. No només perquè hi has molts testimis que van veure l'assassinat, sinó també perquè was a crime that comes to come. El mateix Edu goes trucar aquell dia als Mossos perquè sabia que el matarien. It was the únic que that was dear to a family of Gitan ethnicity, completament desestructurada que tenia atemorit tot el barri. But the seva trucada no va servir de res. "Els Mossos haurien pogut avoid the seva mort. Això és el que de posar a l'article ", exigeex l'Àlex, an amic de l'Edu.

Tota a fleeting family

El pis on vivília que il busca the policia es va buidar suspicion of late, hores abans de l'assassinat. He prepared the fugid. En total han desaparegut el patriarch de la família, tres dels seus fills, the parella d'un d'ells i tres nens d'uns sis anys. "¿Com pot desaparèixer tota a família després de cometre an assassinat així?", As well as another friend of the Edu, who concluded: "Segur que si haguessin matat un ric ja els haurien agafat".

La policia no vol donar cap detall d'aquest cas perquè la investigació encara està en marxa, but els veïns en parlen pels descosits. I have fans for treure's el turment que porten dins i perquè és la seva manera de fer justícia. On the other hand, the Edu, the tenia 42 anis nos de dos anys, was a heroi com n'hi ha pocs, who did not murder the impunity.

Després del crim, aquella mateixa nit els veïns van anar a la casa de la família fugida i hi van calar foc. Pocs dies després va córrer el rumor que els fugitius hi volien return for endur-se'n més coses, the els veïns es van return to mobilitzar i van cremar tot the immoble. Ningú sap on s'amaguen, but els veïns estan convençuts que algú els ajuda. Tant el patriarch com a dels seus fills, el Pedro -que és qui segons els veïns va prémer el gallet-, estan molt malalts i s'han de visitar regularment a l'hospital. "Segurament els acabaran agafant, but de moment ells han menjat raïm for Cap d'Any i l'Edu no", sentencia amb ira un escura a le porro.

La família que busquen els Mossos pertany to the clan of the Peludos, segons els veïns, tot i que que que que entre ells no hi ha gaire relació. Hi van arribar makes sets anys de Can Tunis, "expulsats for a semblant merder", the des d'aleshores tot han sigut problemes. En diferents ocasions havien disparat les seves pistoles a l'aire to the mig of the carrer "for fer saber al barri qui manava". I, fins i tot, després of a quarrel, van obligar un veí to agenollar-se to tip de gun.

Entre els veïns els van començar in anomenar els Pistoleros. "Come back to barri se'ls mengen", assegurated dijous el pare de l'Edu, l'Àngel. The home, de 70 anys, està abatut. Cada matí esmorzava amb el seu fill at the bar of the barri. Aquests dies els pass passejant amb la seva gossa, la Chucha, or assegut en algun banc sota el sol d'hivern. "És tot el que em queda", diu acariciant la gossa. L'Àngel espera que els Mossos acabin held the family i no descarta denunciar els mateixos Mossos. "Aquell mateix dia, hores abans que el matessin, el meu fill els va trucar. Eren les tres de la tarda. Van venir cinc agents i van veure com estaven amenaçant, al mig del carrer. Tots els de la família tenien a mà a la butxaca, to donate to entendre que anaven armats. But els Mossos no els van escorcollar the els van deixar marxar. No s'hi van atrevir ", laments ara.

"Treu the gun i mata'l"

Tots els veïns consultats coincideixen amb aquest relat. Aquell migdia, a vegada més, els membres de la família havien tingut un conflicte at the barri i van acabar amenaçant a veïna, la Lydia -a don dona que també els havia denunciat fa mesos-. Quan l'Edu ho va saber goes anar fins al parc, com ja havia fet tantes vegades, i va defensar la veïna. "Li goes fotre quatre hòsties to the Pedro" i, segons els veïns, van arribar a bona part dels Pistoleros amb ganivets for venjar-se'n. "Fins i tot els nens en portaven", explica un veí. Tal com també explicava el pare, de seguida van avisar els Mossos i van arribar-hi.

Enmig d'aquella discussió -l'última-, the Olga, que és la don of the Pedro -que hores més tard goes acabar matant the Edu, segons els veïns-, goes to the seu marit: "Treu the gun i mata 'the". But el Pedro no I go fer. També hi has veïns que asseguren que li van cridar: "D'avui no passaràs". Tot the les amenaces, els Mossos, que aquell 21 de desembre tenien much feina in Barcelona for the celebració of the consell de ministres espanyol, van acabar marxant. "A què esperaven? For that no els detenien? Feia falta que passés això? ", Es pregunta el pare.

Algun veí havia vist que aquella tard els Pistoleros ja no eren at home seva, but no need to suspect that, després de tantes amenaces, havien decidit matar l'Edu. "El meu fill em must be trucar i em dir:" Pare, no surtis de casa "", explica l'Àngel. But ell sí que va sortir. It should be a passejar els dos gossos petits que tenia i a comprar el pa. Always the relatives of the veïns -que coincideix-, el Pedro i l'Olga the esperaven amagats entre les columnes que hi has a la plaça for on the Edu havia de passar. Quan el van tenir to prop van disparar el primer tret. Fins i tot ferit, the Edu es va llançar contra ell however encara va disparar dos trets més i a quart for rematar-lo quan ja was on the ground. A cotxe esperava els assassins at the passeig de Santa Coloma, des d'on the accés a la ronda i a la B-10 és directe. I van desaparèixer.

"Els Mossos no I have diuen, however segur que el van matar amb a revòlver perquè no of the casquets de bala i perquè no s'encalla mai", diu l'Àlex, a other amic de la víctima. "The Edu sabia que amb les mans no the haurien guanyat mai … but llavors ve un tio i et fot quatre trets …", afegeix el Carlos.

It is trencar el bastó to the patriarch

Abans de la baralla of the dia 21, the other great batussa que van tenir els Pistoleros i the Edu va ser do prop d'un any. It should be començar en parc infantil on hi havia el patriarch de la família, el Santiago, amb el seu net i a sea amb el fill. Hi va haver un conflicte entre els nens el patriarch goes to escridassar the sea i la amenaçar. Quan l'Edu ho va saber goes anar directe to the parc, "go començar a fotre hòsties a home i, to the final, goes agafar el bastó del patriarch i el va trencar", explica l'Àngel. The home tells them: "Ara me'n go home to a gun i et mataré." The Edu, lluny de fer-se enrere, and goes agafar pel coll i dir: "Anem a casa teva, que jo t'acompanyo". Hi van anar tots dos i the Edu goes arribar to enter the de la família home. Quan els fills of the patriarch van anar a buscar-lo, the Edu també els va escalfar ".

Segons el pare, el patriarch tenia un ordre de allunyament de l'Edu i, encara que el barri és petit, s'evitaven. Fins al dia 21. Ara el barri espera que els Mossos acabin detained the family, but difícilment superaran the mort de qui consideren a heroi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.