El pacte mundial de the UN sobre migració inx mort

0
6

Abans de veure la llum dilluns a la ciutat marroquina de Marraqueix, el pacte de l'UNO sobre migració ja està mort. Després de gairebé dos anys de negociacions, the acord, que conté 23 objectius molt genèrics i no és vinculant, has patit an onada de desercions. Primer van ser els Estats Units of Donald Trump, després Israel and the Hongria de Viktor Orbán. I a les portes de les eleccions europees of the maig, amb la immigració com a combustible electoral, if n'han desdit governs europeus que integren or es deixen arrossegar for partits of ultradreta: Àustria, Bulgària, Polònia, the República Txeca, Eslovàquia, Suïssa i Itàlia s'han desmarcat de l'acord. In Bèlgica, the oposició dels conservadors flamencs, the principal party of the governor, provoked a crisis to the executiu de Charles Michel, which would be obtenir el suport of the Parlament, but it will anger the Marroc sense the acord dels seus socis, informs Júlia Manresa. In França, the acord converted into the argument of a part of the moviment dels armilles grogues, which compares amb violència el govern of Emmanuel Macron. Holanda will sign el text, but amb an annex to avoid those tingui efectes jurídics.

Els detractors argumenten que envaeix the sobirania nacional or que donarà plens drets als migrants. But ¿què diu realment el Pacte Mundial for an Immigració Segura i Regular, the document of 34 pàgines que van acordar al juliol els diplomàtics de 180 països, inclosos els que ara se'n retracten? Hélène Thiollet, investigadora en migracions of the CNRS to França, I explicava dimecres to France Inter: "És un text molt prudent, no vinculant the relativament anodí, que només intenta crear les condicions for a col·laboració entre els estats to manage the immigració. En realitat es limited to recordar als estats les obligacions mínimes que ja han contret ". El problem no és, doncs, el contingut del text, sinó que va contra corrent of a discurs polític que instrumentalitza xenofòbia for finalitats que no tenen res a veure amb la immigració. "El problema és que assenyala amb el dit que s'està sotmetent els immigrants to a règim d'excepció", recorda Thiollet.

Declaració d'intencions

A dels punts més discussits és l'objectiu 17: "Eliminar totes les formes de discriminació i promoure a discurs públic basat en la evidència to formar les percepcions sobre la immigració". El text reiterates the sobirania dels estats sobre les polítiques migratòries i speaks of "respecte i la protecció dels drets humans de tots els migrants, al marge del seu estatus legal, en tots els passos del procés migratori". Amb a base, insta els estats, for exemple, a adoptar lleis for "castigar els crims d'odi". Alhora presents a positive imatge dels migrants com "a font de prosperitat, innovació i desenvolupament sostenible" als països d'arribada. També crida to "endurir la resposta transnacional al tràfic de migrants".

De fet, en concretar – se esborrany de l'acord in Nova York at juliol, diverses NGOs complain that the document no anes més en en of a compendi de bones intencions i que no s'emprés un llenguatge més clar contra la criminalizació dels migrants i els que els ajuden, or que no hi hagi cap compromís to guarantee accés als servis bàsics en relació als drets laborals dels sensepapers.

However, it is not necessary to comply with the internationals legally binding contracts which are intended to be accepted by the defendant, who has not yet been able to act as a defendant. "Estableix un marc de cooperació internacional reconeixent la immigració com un fenomen, més que una amenaça", explica a l'ARA Josephine Liebl, of the European Council for Refugees and Exiles. "Com que no és legalment vinculant no atorga drets ni es will translate en cap millora automàtica. However, els objectius i els compromisos haurien de portar a plantejament més humà i efectiu, i esperem que els països signants hi adaptin les seves polítiques i pràctiques ".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.