El PDeCAT brings to the Congrés the reprovació of the rei Felip VI aprovada to the Parlament

El grup of the PDeCAT at the Congrés dels Diputats has registered aquest dijous una proposició no de llei que demana reprovar el rei Felip VI pel seu discurs el 3-O. El text és el mateix que es aprovar a l'octubre at the Parlament de Catalunya amb els vots de JxCat, ERC i els comuns, i l'abstenció de la CUP. Ara, el PDECat vol que aquell debat es translladi a la cambra baixa. Primer, however, will warm up this passage and tràmit de la Mesa on es decixixen les iniciatives que arriben a ple. La Mesa està controlled by majoria for Cs i PP. En el text registrat, es critical of the monarch for "la seva intervenció en el conflicte català", així com "justificació de la violència". El govern espanyol has recorregut to the TC aquesta declaració aprovada al Parlament.

El grup of the PDeCAT has registered aquest dijous a proposició no de llei for defensar els valors republicans i reprovar el rei Felip VI pel seu discurs el 3-O. Es tracta del mateix text que el Parlament should be opened on October 11th. Abans d'arribar al ple, however, will call for the superiors of the Mesa that fall dimarts decixix quins aspectes es debaten i quins no. A més, el govern espanyol ja va portar aquesta declaració of the Parlament at the Tribunal Constitucional i ho va fer sense the aval of the Consell d'Estat que va informar desfavorablement.

Rebuig of the posicionament of the rei sobre the 1-O

The proposició demana at the Congrés "rebutjar i condemnar" and the posicionament of the cap de l'Estat, the seva participació en el conflicte català "i la justificació de la violència exercida pels cossos de l'Estat l'1-O". En el text, es proposa que el Congrés manifests el compromís amb els valors republicans the "set for the abolició of an institució caduca i antidemocràtica com la monarquia". It includes a question on the question of the institutions "to guarantee coexistence, cohesió social i la lliure expressio de la pluralitat política".

L'escrit, en aquest sentit, també "reprova els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces amb l'aplicació del 155, the illegalització de partits polítics catalans, the judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals" . In més, it refers to "al diàleg, l'acord i el respecte de la pluralitat".

JxCat the ERC wanted to repress Felip VI for les pressions a empreses

Avui mateix, JxCat, the ERCs have registered a proposal for resolving for such a Parliament that "reprovi la participació" de Felip VI "in the campanya coordinada de pressions polítiques a entitats econòmiques"; en referècia to the exclusiva de l'ARA sobre the economic war of la Zarzuela i la corona contra el Procés català.


Així goes fer l'Estat the economic war against Catalunya

JxCat the ERC have entered a proposal for resolving for such a parliament that "repress the participació" of the rei Felip VI "in the campanya coordinada de pressions polítiques a entitats econòmiques". Així ho diu el text, que ha avançat 'Nació Digital' ia what també has tingut accés the ACN, sota el títol 'Proposal de resolució sobre l'operació d'Estat desestabilitzar the Catalan economy', for which votes to the comissió d'Empresa i Coneixement. Aquages ​​dos grups també proposen reprovar "les actuacions liderades" for the ex-Minister of Economics Luis de Guindos "Organizant a retirada concertada de dipòsits" de diverses agències estatals for such de "desencadenar an escape de capitals que forcés les principals institucions bancàries a canviar la seu social fora de Catalunya ".
Enquest punt, JxCat the ERC consideren també que això és "incompatible amb la missió" of Banc Central Europeu -ar de Guindos n'és el vicepresident de "guarantee the seguretat i solidesa of the banking system" de la Unió.

With a primer punt, JxCat the ERC també volen que to través de la comissió es condemni a "campanya for desestabilitzar the Catalan economy for part of the Government de l'Estat" durant el mes d'octubre of 2017 així com "the instrumentalització dels dipòsits bancaris de l'Estat to create inestabilitats les pressions to empreses the organitzacions econòmiques for translladar la seu social ".

To més, també plantegen a punt perqué la cambra "denuncii el greu perill" que van suposar aquestes accions que denuncien, "malgrat que finalment només goes aconseguir condicionar the decisió sobre el canvi de seu social of a petite part de la base empresarial" de Catalunya. "Podrien haver tingut conseqüències molt més greus, amb el potenciar de desencadenar a pànic bancari que fes trontollar la liquiditat de les majors entitats financeres del país", afegeix el text.

In the first place, JxCat the ERC proposes a la comissió d'Economia instar els partits amb representació a les corts espanyoles a donar suport a la creació of a comissió of investigació sobre aquesta suposada implicació arran de l'1-O for such d'exigir al govern espanyol "an explicació clara, detallada i transparent sobre l'operació d'estat to desestabilize the Catalan economy".

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.