El Tradicionàrius vol ballar més – Noticias

0
13

The 32 th edició of the Festival Folk Internacional Tradicionàrius, that comença divendres i s'argarga fins to the 12 of abril, vol demostrar the "vitalitat" de la música d'arrel tradicional. "El que estem produint aquí no és només tradició paralitzada i guardada en un vitrina, since then it is a lectura actual d'aquesta música i of the seu esperit", attends the director of the Tradicionàrius, Jordi Fàbregas. For evidenciar el vigor of folk, es presentaran 22 nous treballs discogràfics. Ho faran grups the artistes de llarga trajectòria com Quico el Célio, el Noi of the Mut de Ferreries, Miquel Gil i Tornaveus, the d'estan consolidant els seus projectes, com ara Criatures, Haura Gaya, Clàudia Colom i Caïm Riba.

El Tradicionàrius, amb el CAT de Barcelona com a center neuràlgic, will support més de 70 grups the artistes repartits en més de 60 espectacles i will give a protagonisme especial a la dansa amb tallers i amb propostes que incorporen el ball. Alguns exemples d'aquesta interacció entre música folk i dansa són Sa mateixa, an espectacle de Joana Gomila the Lali Ayguadé amb dos ballarins i tres músics, the el de Joan Francés Tisnèr, who presents a sessió de ball folk en què la música electrònica es retroba amb la dansa tradicional i la veu d'arrel occitana. Another proposal innovadora és l ' Electrogralla de Roger Andorrà, que uneix gralla i electrònica. A través de la manipulació sonora the les bases electròniques, acosta l'herència de la gralla vuitcentista a l'escena clubbing. "Falta que el give to give reflecteixi the industry's innovative experience", diu Fàbregas.

Homenatge to Pete Seeger

Aquest any el festival commemora els 25 anys of the Center Artesà Tradicionàrius de Gràcia com a seu estable de música folk i celebrarà amb a concert que tindrà com a protagonistes dues bandes significatives dels anys 90 i actualment inactives, Primera Note i La Carrau, the dues bandes actuals, Riu i Balkan Paradise Orchestra. Hi haurà més aniversaris: el retrobament de Clau de Lluna to celebrate els 30 anys de trajectòria, el 20è aniversari de la revista Candy the els 35 de la glue de grallers La Pessigolla.

El Tradicionàrius també vol recordar el songwriter activist polític Pete Seeger, mort el 2014, quan se celebren 100 anys of seu naixement, amb a concert organitzat conjuntament amb BarnaSants at L'Auditori. Recordaran the autor de We shall overcome Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Pep Gimeno Botifarra, Joana Gomila and el grup Coses. "És un recordatori de la potència i la força de Seeger dins the proposal música planetària", diu Fàbregas. El pressupost of the festival és de 145.000 euros.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.