Els murs of Europe són d'acer, de technology i de por

0
2

While Alemanya celebrated ahir els 29 anys de la caiguda of the Mur de Berlín, Europe s'està omplint de tanques: murs físics, murs tecnològics i murs mentals. Són barreres que no aturen el que és imparable, but the fan més miserable i perillosa la vida dels que en en en a Europe emmurallada, tancada en si mateixa the contagiada for the virus de la por. I que suposen an amenaça a les llibertats.

It was 1990 in Europe with the highest number of people in Belfast and the Xipre, des d'aleshores s'han erigit almenys 1,000 quilòmetres de tanques en 14 murs. I have found the informal "Aixecant Murs. Polítiques de la por i Securitiatació a la Unió Europea "of the Center Delàs d'Estudis for the Pau i el Transnational Institute. Deu països membres de the EU han blindat amb tanques les seves fronteres contra la immigració: Espanya (amb les tanques de Ceuta i Melilla), Grècia, Hongria (a mur amb Croàcia i an other amb Sèrbia), Bulgària, Àustria, Eslovènia, el Regne Unit, Lituània, Letònia i Estònia. Fora de la UE ho ho fet Noruega i Macedònia.

The és que el paper de les fronteres has been transformed into els últims anys, sobretot després de la resposta als atemptats de 11 de september 2001 als Estats Units, quan es va reforçar the narrative dels governs que la immigració suposa una amenaça a la seguretat. "Abans les fronteres servien to protect the integritat territorial dels estats, but després dels atacs de l'11-S les amenaces es diversifiquen. The mobilitat s'entén com a suspicious activitat i es converteix en una amenaça que cal controlar monitoritzar ampliant els sistemes de control i vigilància ", diu estudi.

Alhora, the Schengen espai is assembled to give menys to a zone de lliure circulació. In 2006, it was the case that we called in the following departments, which was an excepció s'està convertint en norm: any passat se'n van registrar fins to 20.

El blindatge va molt més enllà de les fronteres europees i es transllada to 35 estats d'origen i de trànsit dels migrants, amb els quals the EU has arribat acords de control fronterer. I tot això while creixen els sistemes technològics de control basats en la recollida de dades biomètriques que després s'utilitzen for establir perfils de persones the patrons dels nostres moviments.

Frontex no pateix l'austeritat

Tot plegat no surt free at les butxaques dels contribuents europeus. En plena època de retallades, el pressupost de Frontex, the European agency de control fronterer, has disparat of 6.2 million euros in 2005 and 302 million euros in any passat. El capítol que més has grown up with de operacions de deportació: from 80.000 euros to 53 million euros in the mateix període.

Aquestes polítiques de securitització frontera i de criminalizació de la immigració, que es van posar en marxa to partir dels anys 90 i es accentuar to start of 2012 amb the increment de l'arribada de refugiats in Europe, have generated a marc favorable to discurs de l'extrema dreta. "The narrative que les persones desplaçades que arriben to Europe són una amenaça, que es desprèn de les polítiques dels estats des dels anys 90, és assumed des de l'extrema dreta i doorda to the extrem de manera alarmista", explica Ainhoa ​​Ruiz Benedicto, investigator of the Center Delàs i coautora de l'informe.

The auge de la xenofòbia has establert també murs mentals que han donat lloc to a creixent influéncia política de l'extrema dreta, que al seu torn s'acaba traduint en més físics. Els investigadors han comptabilitzat dins the EU 39 partits d'extrema dreta que en algun moment han arribat a tenir representació parlamentària.

En deu països els partits xenòfobs han superat el mig milió de vots entre el 2010 i el 2018. In Itàlia, Àustria, Finlàndia i Polònia the extrema dreta form part of the govern, while que at Alemanya, Dinamarca, Holanda, Hongria i Suècia influeix sobre les polítiques migratòries. To França el Front Nacional encapçala the oposició.

"Els murs mentals de la por estan inextricablement connectats amb els murs físics. El racisme i xenofòbia legitimen la violència a les fronteres europees i reforcen imaginary of a interior segur i exterior insegur, what que ens remunta al concepte medieval de fortalesa ", interprets the formless.

Drets i llibertats amenaçades

Ruiz alerta que no només estan en joc els drets de les persones que truquen at the door of Europe, sinó que la dinàmica de militarització suposa an amenaça més àmplia a les llibertats, perquè es normalitza aquesta lògica de securitització. "The entrada a l'espai Schengen també implies to apply a society de la vigilància que controla els moviments de tothom to the interior of the paisos, the també el reforç de les fronteres exteriors", indicates Ruiz. "No només es vulneren els drets dels refugiats i dels migrants, sinó que s'estan expandint a sèrie de sistemes de control de com ens movem tots: són dades que s'emmagatzemen, s'analitzen i es creuen, ia través d'algoritmes acaben generant a nivell del risc que suposem cadascú for the system. Yes acceptem aquestes mesures de vigilància estem acceptant aquest model de seguretat ".

El Mediterrani, a militaritzat mar

Als murs terrestres que fortifiquen Europe cal sumar-hi les barreres marítimes, in the form of operacions militars at the Mediterrani i a l'Atlàntic. Itàlia goes abandonar el 2014 Mare Nostrum, the seva operació de rescat at the Mediterrani central, the chixant-se de la falta de solidaritat dels socis europeus. The informal analyzer set de les principals operacions de l'agència europea de vigilància fronterera Frontex (Analo, Minerva, Hera, Hermes, Triton, Poseidon i Sofia), the última en col·laboració amb l'OTAN. "Cap de les principals operacions europeans at the Mediterrani has tingut com a mandat principal el rescat de persones. Totes es proposen erradicar il criminitat a les zones frontereres i aturar l'arribada de persones desplaçades. Això feeds the es tracti els refugiats i migrants com a criminals ". Els vaixells de rescat de les NGO, com l ' Open Arms, continuen sense poder treballar to the area for the bloqueig de les autoritats italianes.

The última frontera: biometrics en un societat de

VIGILANCIA

Europe fortalesa també s'està construint amb sistemes de control, vigilància, anàlisi i recollida de dades que formen a virtual system of monitorització of the moviment de la població. El 2012 goes into the EU-LISA function, the European Agency for the Management of Information Systems of the Magnitude in the Espai de Llibertat, Seguretat i Justícia, that s'encarrega de la gestió dels sistemes informàtics lligats al control de moviment i que aplica el tractament de dades a gran escala. Aquests són els principals sistemes actius.

Eurodac

It is a banc d'empremtes dactilars i also dades biomètriques to identify les persones interceptades sense documents to les fronteres, així com els sol·licitants d'asil.

VIS

El Sistema d'Informació de Visats registers all the peticions de visat to enter the Schengen exp. I funciona també amb dades biomètiques.

SIS II

El Sistema d'Informació de Schengen contracts the accés to the territories. Els cossos de seguretat que vigilen les fronteres poden fer jump the alarma segons el perfil de les persones que arriben.

Smart Borders

Contrary to the moment of entry and exit of the EU de totes les persones nacional i de tercers països i ver es que es compleixin les autoritzacions temporals d'entrada. Substitueix el segell of the passport the també recopila empremtes the registres facials. També inclou el Registre de Viatgers de les persones que es mouen a través de les fronteres Schengen.

Seiav

El Sistema Europeu d'Informació the Autorització de Viatges has en serveix en 2020 to control the entrada de ciutadans que no necessiten visats for viatjar a la UE.

I-Checkit

És el system de la Interpol que involucra les companyies aèries i the indústria marítima i els permet access to the base de dades de documents robats or perduts.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.