"Em pregunten per què salvo més negres"

0
7

Pietro Bartolo, el conegut metge de Lampedusa, who should be assisting the Italians in the same way, remanded that the única creença to què es devia was the llei del mar. Així ho reconeixen el Toni -nom fictici- i and Manuel Capa while demanen tapes a l'Escondite, a bar of Almería amb les millors croquetes de formate de la província.

Tots dos treballen to Salvament Marítim, the entitat pública of the ministries de Foment to través de Sasemar, that disposa de més de 1,500 treballadors i tota a flota de bucs, helicòpters i remolcadors for donar resposta totes les emergències que puguin sorgir. El Toni i el Manuel són mariners, necessiten ulleres for mirar el mòbil i no estan acostumats que ningú is interested in seva feina.

The agost passat, Capa, que és delegat sindical de la CGT a la flota, should be considered the premant durant the setmana de tensió institucional for the abandonment de persones als molls. Aquell mateix mes va rebre a toc d'atenció for haver difós informació i, posteriorment, the advertència es va fer extensiva a tots els treballadors de Salvament: a circular els prohibia fer declaracions i atendre els mitjans de comunicació específicament sobre les arribades de persones migrants. Malgrat tot, el Manuel manté el contacte amb the prema com a alliberat sindical.

To the estiu the relació entre cossos policials the Salvament Marítim goes empitjorar fins to the punt de la creació of a comandament militar anomenat comandament únic. Aquest nou topall d'autoritat es gestiona amb a general de la Guàrdia Civil amb based in Sevilla i passed to the decision makers for any moviment that vulgui or necessiti fer Salvament. "És com si el comandament únic fos Déu, i ningú no sap quina cara fa, Déu", ironitza Capa. Tot i això, els treballadors continue sustaining the la maimaima autoritat of vaixell és el capità. És per això que ha augmentat les denúncies against the Guàrdia Civil a Capitania Marítima falls vegada que contradiuen el que els capitans consideren més segur for the tripulació les les persones rescatades. "Ningú no ens va preguntar si direvem o volíem a military command", criticizes Capa.

The resistència sindical de la CGT, amb majoria de delegats, has aportat també millores com the recuperació of the quart tripulant, which havia quedat exclòs amb les últimes retallades. Malgrat que el canvi s'havia de fer efectiu el 31 d'octubre, the retirada of the quart tripulant has quedat ajornada fins to 31 de desembre. També les jornades laborals han millorat: han passat de treballar set dies i descansar-ne set a treballar-ne tres i tenir-ne sis de descans to get out of the books and augment the seguretat i the efectivitat.

But el que està afectant els treballadors de Salvament Marítim no és només a theme organitzatiu. El Toni makes més d'un mes que està de baixa. It has sigut el primer de demanar-la for motius psicològics the emocionals. "Ningú no sap el que estem veient perquè som invisibles, a les photographers dels mitjans sembla que sigui la Guàrdia Civil qui rescata migrants, but el 95% de les persones les treu de l 'aigua Salvament Marítim", subratlla. "A més, som els qui estem at the punt de mira, serem focus de debat en les pròximes eleccions while decixixen si milloren les condicions laborals or degraden Salvament perquè la gent no vol més migració: aquesta empresa pública penja d'un fil", tem. El mariner criticizes the difusió de discursos xenòfobs i assures that these are the persons who have arribat no s'aconseguiria ni omplir el Camp Nou. "No, you can not deny a here fugint de la misèria," he said.

A creixent neighborhood

Salvament Marítim has posat en marxa a nou cheap amb Creu Roja to offer a servei d'atenció psicològica als treballadors. "Aquest és un món molt masculinitzat, the cost of which is three-folded, assumed in no way, or that no poden més -diu el Manuel-. Amb aquest servei es pretén donar cobertura a les necessitats psicològiques de les persones que treballen en rescats ". To més, the intention of the sindicat és que la mútua assumes aquixes baixes, oferint, a banda, a teràpia individualitzada.

El Toni no es conforma amb the psychologic atenció. "El pitjor és que fa vint anys que rescatem persones of the aigua i always hem sigut invisibles. Ara que no ho som, se'ns ataca i se'ns enfonsa. És dur que se'ns acusi de tràfic de persones or de guanyar diners amb rescats ", he laments. I afegeix que la tensió la viuen de prop: "At the barri em pregunten for that port més negres, em diuen que punxi les barques, que els tiri for the border. It is the batalla diària que lliurem amb and our entorn ". El Toni explica els salts des dels ferris, dels quals has recollit fins to 11 nens a mateix dia que intenten arribar nedant a la platja: "Van en calçotets, untats de greix i amb a bosseta de plàstic".

Asseguts at the bar Escondite, el Manuel i el Toni desgranen les emocions of the que veuen cada dia. Malgrat les circulars, els treballadors que afronten rescats the morts of migrants to les pasteres -com les de, com a mínim, 12 persones que recentment hi hagut to Cadis-reivindiquen poder speak sense commandaments militars que els expliquin com han de fer el que saben fer millor: save vides.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.