La Moncloa avança en l'exhumació de Franco: en un mes volen tenir llesta la feina administrativa

0
2

El consell de ministres acordat aquest dijous continuar amb el procediment for the exhumació de Francisco Franco, després de concloure and the terms of al -legacions a la primera fase, que desplegava el decret convalidat pel Congrés.

En aquest sentit, el govern espanyol, a través de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, remetrà to the Ajuntament de San Lorenzo del Escorial and projecte d'exhumació of the cadàver of the dictador of the Valle de los Caídos, pertanyent a aquest municipi. Starting from ara caldran, a follow-up of informes, as a de la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, which has a resolució no vinculant en el termini d'un mes. Aleshores will open a phase of al -legacions de 10 dies i "es conclusourà el procediment", explicat la portaveu de l'executiu, Isabel Celaá.

D'aquesta manera at the end of any haurà conclusòs, previsiblement the administrative phase for the exhumació of the cadàver de Franco, but this should be done by the president espanyol, Pedro Sánchez, dimecres, les modificacions necessàries en la llei de memòria històrica to prevent the inhumació of the cadàver es faci a l'Almudena, at the center of Madrid, podrien dur and procediment a l'any que ve.

En concret, el govern espanyol vol actuar en dos àmbits: of a band prohibir for llei the inhumació of the dictador en un lloc públic i of the other endurir les sancions als actes d'enaltiment of the franquisme, arribant fins i tot a clausurar recintes on es permetin aquestes actituds.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.