Sánchez, a l'independentisme: "La democràcia no és només el vot, és l'empires de la llei"

El president of the govern espanyol, Pedro Sánchez, has relacionat aquest divendres the independentisme amb les noves "forces authorityries to a the other costat de l'Atlàntic". Durant la presentació del Fòrum Iberoamericà, who celebrates aquests dies in Madrid, el cap de l'executiu espanyol has presented himself as a líder "demòcrata" que busca the "prosperitat" dels espanyols ". For això he volgut desvincular el concepte de "democràcia" in the vot -que he donat la victòria recent to the ultra Jair Bolsonaro al Brasil.

"En invocar el concepte de democràcia no pensem lògicament només en el vot, estem pensant també in the empire de la llei", has puntualitzat. I refer to així de forma velada in Catalunya i l'independentisme: "Ja saben tuees que aquí hem tingut durant els últims anys an identació de la democràcia amb el vot but sense cap tipus de garanties". "Aquesta és un de les idees que hagut de combatre de manera molt intense durant els últims anys. The democracia no és només el vot, és l'empires de la llei, és tenir institucions sòlides, independents … Que existeixi the separació de poders ", has afegit.

For a Sánchez, moltes d'aquestes "certeses" would appear to have had an esten "cedint" as a result of which no populistes, sinó més aviat "authorityries" amb "retòriques similars" in América i Europa. He considered that it was a "política més dèbil", arranging the economic crisis, "because prosperity is not a pluja fina sorgix el desencantament i la desafecció, que és on es troben els pilars de les rériques excloents".

Defensa de la gestió de the impost de les hipoteques

En aquest sentit, posat com a "bon exemple" les mesures of seu govern for lluitar contra aquesta "desafecció" i guarant "prosperitat" amb l'aprovació del decret llei en consell de ministres perquè els bancs paguin finalment the impost sobre les hipoteques després de la marxa enrere of the Tribunal Suprem.

El president espanyol has punctualized the "evidentment of judgments judicials s'acaten, agradin or no", but this is not a "estat social i democràtic" and el governament el "poden canviar les lleis en consonància amb les preocupacions socials". "I aquest govern creu en redistribució de la riquesa i també amb la càrrega impositiva. I for so much lliçó que hem d'extreure d'aquesta setmana és que la democràcia és també que no paguin always els mateixos ", has concluded.

Sánchez has fet aquest discurs envoltat dels principals directius dels grans bancs espanyols and personalities de tota l'Amèrica Llatina. El fòrum if celebrates aquest cap de setmana a la capital espanyola malgrat avui és festiu a la ciutat: és the festivitat de la patrona, the sea de Déu de l'Almudena. També hi havia el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, the expresident of govern espanyol Felipe González.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.